Poliția l-a identificat pe agresorul jurnalistului de la Today.md

agresorul-DA

La cinci zile după producerea incidentului, anchetatorii au aflat identitatea bărbatului care l-a lovit cu pumnii în cap și cu picioarele pe Nichita Perestoronin, anunță Today.md. Polițiștii încă nu au făcut publică identitatea celui bănuit că l-ar fi agresat pe cameramanul televiziunii online Today.md la mitingul Platformei DA de duminică, 29 noiembrie. Conform procedurii, suspectul urmează să fie supus procedurii de identificare în grup și apoi să fie confruntat cu mărturia colegului nostru, care a fost diagnosticat cu o comoție cerebrală ca urmare a atacului suferit.

Ofițerul care se ocupă de caz a declarat că agresorul a fost identificat, iar luni, șapte decembrie, la sediul poliției, urmează să aibă loc identificarea din grup și apoi confruntarea. Legea prevede că victima unei agresiuni trebuie să își identifice atacatorul, pentru ca ancheta penală să poată continua. Ulterior, versiunile celor doi în legătură cu incidentul reclamat trebuie să fie confruntate, în prezența ofițerului de caz.

Rezultatele medicale au arătat că, în urma loviturilor, cameramanul Today.MD a suferit o comoție cerebrală. Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 16:00, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde un grup de manifestanți din PMAN s-a îndreptat pentru a cere demisia ministrului în exercițiu, Oleg Balan.

Membrii Platformei DA nu-și asumă responsabilitatea pentru acțiunile violente pe care le-au întreprins unii simpatizanți împotriva jurnalistului Today.md. Potrivit acestora, persoana care l-a agresat pe cameramanul Today.md nu face parte din Platforma DA. Asta, deși imaginile video surprinse și publicate de echipa noastră demonstrează contrariul.

La două zile de la incident, Redacția Today.md a lansat un apel public, în care cheamă ambasadele acreditate la Chișinău, organizațiile internaționale și de media, respectiv organele de drept din Republica Moldova să ia atitudine față de Cazul Perestoronin.

Sursa: Today.md.

About Author

admin