Poliția – la datorie în timpul protestului de mâine. Oamenii sunt îndemnați să protesteze pașnic

Forțele de ordine vor asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere pe tot parcursul desfăşurării protestului care va avea loc mâine, în centrul capitalei.

Pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentului, Poliţia solicită cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfăşoare în condiţii optime. Totodată, poliția îndeamnă participanții să se abţină de la acţiuni ilegale și să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

În cadrul manifestațiilor publice va fi prezent și serviciul „DIALOG”, format din angajați profesioniști din entitățile MAI care vor fi echipați în vestă albastră cu inscripția „Dialog Poliția”, stații audio și camere pentru înregistrare video care vor furniza atât cetățenilor cât și organizatorilor informații cu privire la modul de desfășurare a evenimentului, recomandări și ajutor.

La fel, în Piața Marii Adunări Naționale, în adiacentul străzilor Bănulescu Bodoni și A. Pușkin, vor fi amplasate 4 corturi, unde serviciul ”Dialog” vor asigura un climat de siguranță tuturor persoanelor participante la întrunire. Totodată, în cadrul corturilor va fi pusă la dispoziție apă pentru persoanele care vor avea nevoie de hidratare. De asemenea, la fața locului vor fi prezenți medici din cadrul Spitalului MAI, în caz de necesitate ei vor acorda primul ajutor medical.

Transportul va putea fi parcat în adiacentul Circului, str. Mihai Viteazul și Columna, precum și în fața Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), iar transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.

Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

About Author

admin