Poliția a lansat inițiativa „Bunici grijulii”: îi vor ajuta pe cei mici să traverseze strada în siguranță

Inspectoratul General de Poliție își dorește sporirea securității copiilor la trecerile pietonale. Iată de ce IGP a lansat inițiativa „Bunici grijulii”, care prevede implicarea comunității în asigurarea securității copiilor în timp ce trec drumul. Astfel, în cadrul proiectului, persoanele în etate vor fi prezente inițial la trecerile pietonale din preajma instituţiilor de învăţământ și îi vor ajuta pe copii să traverseze strada şi vor atenţiona şoferii să oprească.

„Acest proiect presupune implicare persoanelor de vârsta a treia, cu responsabilitate civică înaltă, care nu sunt indiferenţi, care au nepoţi şi vor să se implice în protejarea lor”, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului Național de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit lui Cavcaliuc, proiectul are drept scop nu doar asigurarea securității copiilor la trecerea străzii, dar și incluziunea socială a persoanelor în etate, facilitarea socializării lor, etc. Ideea proiectului a fost preluată din experiența orașelor din Italia și a fost promovată de către șeful-adjunct al IGP, notează evenimentul.md.

„Cred că e un proiect foarte util şi îndemn toţi pensionarii să se implice în acest proiect, pentru a proteja şi a asigura copii noştri. E bun pentru bunici, pentru ca să nu stea acasă, în singurătatea, dar să aibă ocupaţie”, a declarat un cetățean despre inițiativa IGP.

About Author

admin