Premierul Leancă recită “Limba Noastră” împreună cu mai mulți copii (VIDEO)

Prim-ministrul Iurie Leancă vine astăzi cu o felicitare inedită cu ocazia Sărbătorii Naționale „Limba Noastră”. Este vorba de un filmuleț în care șeful Executivului recită poezia „Limba Noastră”, care este imnul Republicii Moldova, alături de cei 101 participanţi la tabăra DOR din 13 ţări, destinată copiilor din diasporă.

„Am decis să vă felicit în acest mod special pentru că suntem aproape de sfârşitul unei serii de evenimente – unele în premieră – organizate sub egida Guvernului Republicii Moldova pentru şi cu cetăţenii noştri de peste hotare – tabăra DOR, Zilele Diasporei, Festivalul Diasporei, Congresul Diasporei. În acest mod îmi exprim aprecierea faţă de toți cetăţenii Republicii Moldova care se implică, cărora le pasă și care contribuie la dezvoltarea ţării”, afirmă șeful Executivului.

Programul DOR – Diasporă. Origini. Reveniri – s-a desfăşurat pentru al doilea an consecutiv, în perioada 21-27 august, cu scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți, cu țara lor de origine – Republica Moldova.

Tabăra DOR este o inițiativă a Guvernului şi se desfășoară sub patronajul Prim-ministrului Iurie Leancă, fiind organizată de Biroul pentru relaţii cu diaspora, începând cu anul 2013.


sursa: gov.md
livenews.md

About Author

admin