Premiul Municipal pentru Tineret în domeniile literaturii, artei, științei, tehnicii și activism civic, ediția 2021


Premiul Municipal pentru Tineret în domeniile literaturii, artei, științei, tehnicii și activism civic, ediția 2021 a fost acordat. Potrivit primarului general Ion Ceban, în urma dosarelor recepționate, laureaților le-au fost înmânate diplome, medalii și premii bănești: 9 premii a câte 10 000 lei, 2 premii a câte 5000 lei, 2 mențiuni a câte 2000 lei.

„Pentru anul viitor, am decis și am anunțat că vom majora mărimea premiului mare oferit tinerilor talentați, la suma de 50 000 de lei. Sunt mândru de tinerii noștri și de performanțele obținute de ei, chiar dacă posibilitățile oferite de stat sunt minime. Îmi doresc foarte mult ca acești minunați și talentați oameni să-și dezvolte abilitățile în continuare și să rămână să muncească acasă!

Concursul dedicat realizărilor tinerilor vine să susțină și să promoveze aptitudinile artistice și performanțele deosebite în diverse domenii de activitate prin remarcarea talentelor laureaților.

Partenerul fidel al concursului este Academia de Științe a Moldovei, care participă la identificarea tinerelor talente și promovarea continuă a acestora.

Este îmbucurător faptul că în acest an, tinerii solicitanți au dat prioritate științei, ceea ce înseamnă că atât municipiul Chișinău, cât și întreaga republică va avea cu siguranță un viitor frumos”, a declarat Ceban.

Iată care sunt laureații Concursului din acest an:

1. Bîlici Inna
2. Usataia Irina
3. Gînga Denis
4. Butucel Valentin
5. Rusnac Anna
6. Dementieva Diana
7. Gherman Oxana
8. Tanasciuc Natalia
9. Volconovici
10. Onorin-Irinel
11. Sîtnic Ina

Grup de autori:
1. Moldovan Cristina
2. Timuș Ion,
3. Țurcan Olga
4. Arapu Gabriel
5. Șibaev Dmitri

About Author

admin