Presa din România apreciază eforturile Primăriei de la Chișinău privind bibliotecile digitale și înscrierea online la grădinițe și școli

Eforturile în educație a Primăriei Chișinău și digitalizarea care are loc a ajuns în presa din România. Portalul EduPedu.ro scrie despre cum autoritățile municipale unesc biblioteca digitală cu portalurile de înscriere online la grădiniță și școală, iar copiii pot fi înscriși la grădiniță cu 3 ani înainte de a merge în grupa mică.

Din această vară, „escoala, egradinita și biblioteca digitală se vor compatibiliza”, a declarat, pentru Edupedu.ro, viceprimarul de la Chișinău, responsabil de domeniul educației.

Angela Cutasevici a explicat că platforma prin care părinții îi înscriu pe cei mici la grădiniță încă din primele zile de viață ale copiilor a costat în jur de 10.000 de dolari.

Angela Cutasevici a vorbit și despre modul în care se fac înscrierile online la grădiniță și școală.

„Biblioteca digitală a fost creată practic acum 3 săptămâni. Ieri [joi, 7 mai – N.Red.] a fost ultima zi de filmare pentru anul curent de studii. Până la începutul vacanței de vară vom avea, pe lângă filmări, multe materiale adiționale.

E-gradinita a rămas neschimbată, ea a funcționat non-stop pentru că înscrierile la grădiniță se fac continuu, doar frecventarea grădinițelor a fost oprită, din cauza pandemiei.

La proiectul bibliotecii digitale, noi luăm în calcul o propunere de colaborare cu România, în ceea ce privește dezvoltarea de lecții pentru copiii cu cerințe speciale. Noi am încercat să filmăm”, a precizat Cutasevici.

Citește tot interviul aici.

În vreme ce Republica Moldova a ridicat, în 3 săptămâni de la închiderea școlilor în pandemia de COVID-19, o bibliotecă digitală cu 2.500 de lecții video, în România Biblioteca școlară virtuală prevăzută de lege este inexistentă și după 9 ani de la introducerea ei în lege.

About Author

admin