Presa „liberă”, finanțată de Filat, a trecut în buzunarul lui Năstase

Jurnaliștii de la instituțiile de presă despre care s-a vorbit că erau finanțate direct de către fostul premier Vlad Filat, informații care au fost confirmate și prin acte descoperite la birourile acestuia în urma perchezițiilor, par să fi trecut deja cu solda la clanul Țopa, intermediar fiind Andrei Năstase.

Aceste vehiculări par să fie confirmate și de o situație produsă astăzi când un reprezentant al uneia dintre aceste instituții s-a apropiat de Năstase pentru a-i da raportul. Despre această situație vorbește Vadim Ungureanu într-o postare plasată pe contul său de facebook.

„Îmi explică și mie cineva, ce înseamnă când un reprezentant al „presei libere” se apropie de Năstase ca să-i zică că: „Ați văzut eu l-am întrebat de ce a zis a doua oară că întrebările mele nu sunt la temă? Eu am încercat…”, a scris Ungureanu.

Tot el se întreabă despre ce presă liberă vorbește Năstase, dacă cei din anturajul său vor să limiteze accesul jurnaliștilor la conferințele pe care le susține. „Despre ce libertate de exprimare vorbește Năstase, dacă unul din cei cu care a ieșit în conferință îi propune că la următoare conferință, presa să fie invitată în baza unor „acreditări”. Da poate mai bine faceți următoare conferință direct în sediu la JTV și îi chemați doar pe cei de la Unimarket (Unimedia n.red) și ZN (Ziarul Național n.red)?”, a mai scris Vadim Ungureanu.

Amintim că Ungureanu a fost amenințat joi de un veteran din anturajul lui Năstase, iar politicianul a încercat să-l intimideze, asta după ce acum câteva săptămâni a fost chiar lovit în centrul Chișinăului de un susținător activ al Partidului condus de Năstase și finanțat, după cum scrie presa, de oligarhul condamnat pentru șantaj, Victor Țopa.

sursa: moldova24.info

About Author

admin