Președintele Parlamentului anunță reforma instituției: Va crește eficiența și transparența Legislativului, iar statul va economisi 35 de milioane de lei

Cheltuielile alocate pentru personalul Parlamentului vor fi reduse cu peste 40%, ceea ce va aduce statului o economie de 35 milioane de lei. Aceasta se prevede în proiectul reformei Parlamentului, pe care speakerul Andrian Candu l-a prezentat Biroului Permanent al Parlamentului și despre care a povestit presei în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi am propus inițierea reformei Parlamentului. După o reformă a Guvernului care o considerăm de succes, care s-a realizat prin optimizarea mare și de la trecerea de la 16 ministere la 9 ministere și multe optimizări și optimizări de costuri, următoarea reformă instituțională pe care ne-o propunem ține de Parlament. Potrivit scopului pe care ni-l propunem este ca reforma pe care o inițiem începând de astăzi să aducă optimizare, eficiență și transparență în tot ceea ce înseamnă instituția Parlamentului. După anumite calcule estimative, noi vom face o optimizare a cheltuielilor de personal de peste 40% și vom face o optimizare de peste 35 de milioane de lei, asta este suma doar preliminară”, a declarat Andrian Candu, citează today.md.

Președintele Parlamentului s-a arătat bucuros că și ceilalți colegi ai săi din Parlament au înțeles necesitatea reformei date și și-au exprimat intenția de a-l susține, indiferent de culoarea politică pe care o au.

„Toți am agreat că este necesară o astfel de reformă și mă bucur foarte mult că începând de astăzi inițiem, după reforma cu succes a Guvernului, inițiem și reforma Parlamentului. Nu este altceva în menirea acestui proiect decât să aducă eficiență, transparență, cheltuieli mai mici și să transformăm instituția Parlamentului într-o instituție, până la urmă, mai aproape de cetățeni”, a adăugat speakerul Candu.

About Author

admin