Preşedintele Ucrainei îl numeşte pe Maxim Doneţ, apropiat al magnatului Kolomoiski, şef al unor importante servicii de protecţie

Максим Донец

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit la conducerea unui important serviciu de pază şi protecţie un om despre care Reuters a scris că are legături cu magnatul Igor Kolomoiski, numire care scoate şi mai mult la iveală legăturile între cei doi, informează vineri agenţia de presă britanică.

Maxim Doneţ a fost numit şef al echipei personale de gărzi de corp a preşedintelui Ucrainei, precum şi şef-adjunct al Departamentului de pază şi protecţie de stat, potrivit unui decret publicat pe site-ul web al preşedintelui joi seara.

Nu se oferă alte detalii şi nu se spune de ce anume a fost ales Doneţ pentru acest post. Purtătoarea de cuvânt a lui Zelenski nu a fost disponibilă pentru comentarii în acest sens, informează Reuters.

Săptămâna trecută, un avocat care are legături cu Kolomoiski, Andrii Bogdan, a fost numit şef al administraţiei prezidenţiale.

Actor de comedie fără experienţă politică, Zelenski a câştigat luna trecută alegerile prezidenţiale pe valul promisiunilor sale de a combate corupţia şi a pune capăt “politicilor curente”.

Însă, el se află în atenţie pentru relaţiile sale de afaceri cu Kolomoiski, care este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi care s-a aflat multă vreme în conflict cu autorităţile ucrainene în legătură cu controlul asupra PrivatBank, cel mai mare creditor din Ucraina.

Reuters a documentat anterior legăturile dintre Doneţ şi Kolomoiski şi a găsit fotografii de la şase ocazii diferite în care cei doi au fost surprinşi împreună. Niciunul dintre ei nu a făcut comentarii cu privire la legătura dintre ei.

Departamentul de pază şi protecţie de stat este angajat în protejarea înalţilor oficiali, inclusiv a premierului şi preşedintelui Parlamentului.

Bogdan a fost consilierul lui Kolomoiski când acesta era guvernator regional în 2014. El a fost unul dintre avocaţii lui Kolomoiski în procesul magnatului împotriva guvernului în legătură cu PrivatBank, pe care Kolomoiski a deţinut-o până în 2016.

sursa: agerpres.ro

About Author

admin