Prețul benzinei în SUA a coborât la minimul ultimilor șapte ani

benzinarie

Prețul mediu al benzinei în SUA a atins cel mai mic nivel din ultimii șapte ani, coborând sub pragul de doi dolari galonul, respectiv, puțin peste 50 de cenți litrul. Agenția americană de Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat, joi, că prețul mediu al benzinei la pompă a coborât la începutul acestei săptămâni până la 1,996 dolari galonul, scrie Agerpres.ro.

Este vorba de cel mai scăzut preț înregistrat după luna martie 2009, când SUA erau în recesiune. Un galon este echivalent cu aproximativ 3,8 litri, astfel că un litru de benzină obișnuită costă în SUA 52 de cenți sau 0,45 eurocenți. Mai exact, în moneda noastră, prețul mediu al unui litru este de 10,75 lei.

În plus, Asociația Automobilelor din America (AAA) subliniază că în unele state care exploatează sau rafinează petrol prețul benzinei la pompă este chiar mai mic. Astfel, în Missouri (centru), galonul de benzină costă 1,659 dolari (43 cenți litrul – 8,90 lei) și 1,71 dolari galonul (9,32 lei litrul) în Texas.

Această scădere a prețului benzinei la pompă se datorează degringoladei cotației petrolului. Începând din vara lui 2014 prețul barilului de petrol în SUA a început să scadă de la 105 dolari per baril la aproape 30 de dolari per baril, în prezent.

About Author

admin