Primăria Chișinău, la un pas de a parca banii BERD în offshore

parcare

Sursă foto: basarabia.md.

 

Primăria municipiului Chișinău anunță cu mare fast că intenționează să încheie un parteneriat publicat privat pe o perioadă de 25 de ani cu o companie, controlată de acționari din offshore, care va amenaja 2.500 de locuri de parcare în Capitală.

Astfel, Primăria urmează să semneze un contractul cu EME Parkleitsystem GmbH înregistrată pe 01.09.2015, la 30 de zile de la anunțarea oficială a licitației. Astfel este imposibil, matematic și practic, să fie întrunite condițiile de participare la tender.

„Pentru serviciile oferite la standard „european”, municipiul va primi redevența „fantastică” de 10%. Calitatea europeană costă scump. Dar nici chiar așa bătaie de joc… Mai ales, că apar o serie de nedumeriri referitor la compania câștigătoare și, pas cu pas, fațada europeană se prăbușește la fel ca cea de pe Primăria Chișinău, căzută recent”, susține Adrian Filat pe blogul său.

Cel mai interesant este că acționarii firmei germane sunt din zone off shore. EME Holding GmbH  deține 29,6%, Desonia Investment LTD (Cipru) deține 26% și WCA Holding LTD din Malta are o cotă de 44,4%.

„Atrag atenția anume asupra acestui contract de concesiune, deoarece compania respectivă va avea frâu liber asupra parcărilor în oraș pe un termen de 25 de ani cu pârghii minimale din partea autorităților locale. Deci, este un pas important pentru oraș. Și ireversibil. Ce se petrece acuma, nu este nimic altceva decât un show de prost gust pe banii contribuabililor. Care ne va costa foarte scump deja în 2016”, susține Filat pe blogul său.

Șeful Direcției Transport de la Primărie nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii.

Sursa: Today.md.

About Author

admin