Primăria Chișinău a semnat Convenția Colectivă de Muncă pentru anii 2021-2025

Primăria Chișinău și Federația Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei au semnat, astăzi, Convenția Colectivă de Muncă pentru anii 2021-2025. Primarul general Ion Ceban spune că documentul prevede respectarea drepturilor de muncă a angajaților și angajatorilor, membri ai Federației Sindicale a Educației și Științei din municipiul Chişinău şi îmbunătățirea condițiilor de muncă și salarizare a cadrelor didactice din capitală.

„Convenția Colectivă de Muncă care a fost, astăzi, semnată în premieră pentru municipiul Chişinău, presupune: participarea reprezentanților sindicatului în cadrul Comisiei pentru evaluarea performanţei personalului din sistem; angajarea cadrelor didactice cu contract individual de muncă pe perioadă determinată pe întregul an şcolar, în intervalul 1 septembrie – 31 august; acordarea în premieră a concediului suplimentar plătit de 7 zile calendaristice pentru cadrele ştiinţifice din instituţiile de învăţământ de formare continuă, personalul auxiliar”, spune primarul.

De asemenea, această Convenție presupune aprobarea Regulamentului-cadru cu privire la premierea şi acordarea ajutorului material pentru angajaţi.

Este o prioritate pentru Primăria Chişinău să asigure condiții eficiente de muncă pentru toţi angajații din sistemul educațional, să atragă în sistem tinerele cadre, iată de ce dialogul deschis și constructiv cu sindicatul de ramură este foarte necesar”, a mai adăugat acesta.

Implementarea Convenţiei Colective de Muncă, la nivel municipal, pentru anii 2021-2025, va începe la 1 ianuarie.

About Author

admin