Primăria Chişinău a semnat cu MAIB un contract de prestare a serviciilor de intermediere la subscrierea/plasarea emisiunei de obligaţiuni municipale

Astăzi Primăria Chişinău a semnat cu MAIB un contract de prestare a serviciilor de intermediere la subscrierea/plasarea emisiunei de obligaţiuni municipale. Astfel, pentru prima dată în istorie, Chișinăul va emite obligațiuni municipale.

Astăzi punem baza unui proces nou de finanțare a municipalității, care va da o claritate investitorilor cum pot să se implice direct în dezvoltarea orașului și unde vor fi investiți banii lor. Am semnat contractul de prestare a serviciilor de intermediere la subscrierea/plasarea emisiunii de obligațiuni municipale”, a scris pe pagina sa de facebook, primarul general, Ion Ceban.

Evenimentul a fost posibil ca urmare a declarării MAIB drept câștigătoarea concursului demarat de Primăria Municipiului Chișinău privind intermedierea emiterii de obligațiuni municipale pentru finanțarea alternativă a proiectelor municipalității.

În context, banca câștigătoare va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea mecanismului de finanțare prin emisiunea de valori mobiliare, care va oferi posibilitatea atragerii investitorilor prin intermediul pieței de capital, precum și diversificarea instrumentelor de investire în condiții de maximă transparență.

„Astazi, în urma semnarii contractului, startăm procesul de elaborare a prospectului, serviciilor de intermediere la subscrierea și plasamentul obligațiunilor municipale, care va deveni un document de bază pentru invesitori, cât și pentru municipalitate. Doar după oficializarea tuturor proceselor, investitorii vor avea un interes sporit și o siguranță că banii vor fi direcționați pentru procurarea transportului public pentru capitală. Multumesc echipei executivului Primăriei și specialiștilor din cadrul Centrului „Expert-Grup”, care cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău au efectuat o muncă enormă în analiza întregului domeniu”, a mai adăugat Ion Ceban.

Obligațiunile municipale reprezintă valori mobiliare emise de orașe sau alte forme administrativ-teritoriale locale.

Autoritățile locale pot realiza emisiuni de obligațiuni municipale pentru investiții capitale sau refinanțarea unei datorii pe termen lung contractată anterior, de asemenea, pentru investiții capitale.

Astfel de practici există în toate orașele dezvoltate și îmi doresc ca și Chișinăul să se dezvolte.

About Author

admin