Record marca Orhei | 22 de străzi, reparate capital în patru luni

shor-drumuri-orhei

Primăria Orhei anunță finisarea lucrărilor de reparație și asfaltare în câteva zone din oraș, realizate pe parcursul ultimelor săptămâni.

Astfel, au fost reparate capital două străzi din centrul orașului: str. Livezilor, cu o lungime de 470 metri și str. Orheiul Vechi, de 510 metri. Pe lângă partea carosabilă, au fost asfaltate porțiunile destinate circulației pietonilor și instalate borduri noi.

Încă un drum a fost reparat capital în sectorul Lupoaica. Este vorba despre strada Susleni, de 120 metri.

Totodată, în același sector a fost construit un trotuar nou de-a lungul străzii B. P. Hașdeu. Trotuarul are o lungime de 720 de metri. Construcția acestuia a fost decisă de primarul Ilan Șor la cererea localnicilor, care se plângeau pe incomoditatea traversării zonei. Oamenii trebuiau să meargă prin noroi și praf. Problema se agrava și mai mult pe timp de ploaie, când zona devenea o adevărată capcană pentru pietoni.

La fel, în sectorul Slobozia Doamnei a fost asfaltată piațeta de pe str. Alecu Russo cu o suprafața de 1500 m.p. și drumul de acces către Grădinița nr. 2, cu o suprafață de 1000 m.p. Pe 21 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, pe piațeta reparată s-au desfășurat manifestațiile dedicate hramului sectorului Slobozia Doamnei.

Suprafața totală a lucrărilor realizate depășește 10 000 metri pătrați.

Din iulie a.c. în Orhei au fost reparate capital 23 de străzi. Reabilitarea drumurilor este unul din principalele obiective anunțate de primarul Ilan Șor, care a promis că până în anul 2019 toate străzile din Orhei vor fi reabilitate.

orhei
orhei

Sursa: Orhei.md

About Author

admin