Primarul Capitalei: Am îndeplinit 90% din angajamentele luate față de comuna Țînțăreni

Obiective după obiective sunt îndeplinite, în urma angajamentelor luate față de comuna Țînțăreni, conform contractului de societate civilă, încheiat între Primărie și administrația comunei Țînțăreni, raionul Anenii Noi, pentru exploatarea gunoiștii municipale.

Potrivit primarului general Ion Ceban, unul dintre angajamentele municipiului Chișinău este de a efectua lucrările de reparație a mai multor străzi din comună.

„Până în prezent au fost executate lucrări pe: str. Morii (lungime totală 1800 m lineari), pe o suprafață de 3500 m2 (din 10 mii m2): frezarea stratului uzat, cu amenajarea pietrei sparte, în volum de 50 tone; așternerea stratului de egalizare (136 tone); așternerea pietrișului arobat și așternerea stratului de uzură (445 tone). Urmează amenajarea acostamentelor, pe o lungime de 1800 m lineari.

De asemenea, pe strada I. Creangă din localitate (600 m lineari, 3300 m2) urmează lucrări de profilare a părții carosabile, cu amenajarea pietrei sparte, a stratului de asfalt egalizare și de uzură. La accesul spre satul Crețoaia (600 m lineari, 3000 m2), urmează lucrări de frezare a părții carosabile, așternerea stratului de asfalt de egalizare și a celui de uzură.

Lucrările au fost finisate pe strada Chișinăului (400 m lineari, 2000 m2), unde a fost excavat solul, amenajat pietrișul și montate 430 bucăți de borduri. Urmează amenajarea pavajului de 6 cm pe strada V. Alecsandri din comună (270 m lineari și 2000 m2)”, a punctat edilul.

Primarul afirmă că în comuna Tintareni continuă implementarea și altor proiecte de infrastructură, se lucrează și la stadioanele multifuncționale construite, dar și alte obiective.

Anul trecut, primăria Chișinău a realizat mai multe proiecte în comuna Țînțăreni, promisiuni făcute din anul 2011 de fostele conduceri de la Chișinău”, a conchis acesta.

About Author

admin