Primarul de Chișinău, în discuții cu reprezentanți ai Ambasadei SUA

Planurile de dezvoltare a capitalei, în discuții între primarul general Ion Ceban și însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA în Republica Moldova, Laura Hruby şi ofiţerul economic, Anna Margolis.

Potrivit primarului general Ion Ceban, discuţiile s-au axat pe proiectele de dezvoltare iniţiate de Primăria Chişinău, Strategia de dezvoltare a municipiului şi alte planuri sectoriale.

„În calitatea mea de vicepreşedinte CALM i-am informat pe reprezentanţii misiunii diplomatice despre intenţia Primăriei Chişinău de a veni în adresa Parlamentului cu un pachet de legi ce ţin de descentralizarea Autorităților Publice Locale, dar şi despre proiectele aflate în derulare în Chişinău care se referă la transportul public, inclusiv taxarea electronică.

Totodată, am comunicat despre disponibilitatea de a organiza Forumul Investițional în luna octombrie curent, la care urmează să invităm reprezentanții misiunilor diplomatice aflate la Chişinău, investitori şi reprezentanţii oraşelor înfrăţite şi partenere cu Chişinăul”, a declarat edilul.

Primarul afirmă că a solicitat suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova pe două direcţii. Este vorba despre planul anticorupţie şi transparenţa în APL, dar şi digitalizarea instituţională şi a proceselor administrate cu suportul USAID.

Suntem deschişi pentru colaborare pentru a valorifica potenţialul economic al capitalei”, a conchis acesta.

About Author

admin