Primarul general, după imunizare: Mă simt bine. Este un gest de responsabilitate și disciplină

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, care s-a imunizat astăzi cu prima doză de vaccin AstraZeneca, a menționat că se simte bine.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru Sputnik Moldova. Ceban a menționat că decizia de a se vaccina a fost luată la recomandarea medicilor, la trecerea aproximativ a 3 luni după îmbolnăvirea de COVID-19.

„Pentru mine este un gest de responsabilitate și disciplină, țin minte foarte bine perioada critică de pandemie, cînd se terminau locurile în spitale și consider că vaccinarea este o necesitate”, a subliniat primarul general.

În ceea ce privește procesul general de vaccinare din Chișinău, Ceban a menționat că municipalitatea, împreună cu medicii, monitorizează situația. Edilul a subliniat că oamenii tolerează diferit administrarea vaccinului, dar nu au fost raportate cazuri ieșite din comun. Cu toate acestea, primarul general a îndemnat cetățenii să raporteze complicațiile suportate după vaccinare.

La ziua de astăzi, există suficiente doze de ser în toate punctele de vaccinare din Chișinău. Invităm și îndemnăm toți cetățenii să se vaccineze. Îmi doresc foarte mult să revenim la viața normală cât mai curând posibil, astfel încât instituțiile de învățământ să funcționeze pe deplin de la 1 septembrie, ca toți cetățenii țării să fie în siguranță și sănătoși. În timpul apropiat atât Pfizer, cât și Sputnik V vor ajunge în Moldova, avem atât AstraZeneca, cât și Sinopharm – există o alegere. Cu toate acestea, specialiștii dau asigurări că toate vaccinurile sunt eficiente și bune, sunt recunoscute la nivel internațional”, a spus primarul general.

Ion Ceban a mulțumit tuturor medicilor din capitală, care au trecut printr-o perioadă foarte dificilă pe durata pandemiei și a menționat că municipiul Chișinău a făcut față tuturor provocărilor din ultimele luni.

About Author

admin