Primele 35 de milioane de lei destinate suburbiilor vor fi repartizate săptămâna viitoare, anunță primarul Ion Ceban

Primele 35 de milioane de lei destinate suburbiilor vor fi împărțite săptămâna viitoare. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, banii vor fi destinați pentru proiectele investiționale de infrastructură și anume în domeniul învățământului.

„Anul trecut am reușit să investim enorm în reparația și renovarea de școli și grădinițe, chiar și procurarea unei grădinițe, am investit în reparația drumurilor, construcția rețelelor de apeduct și canalizare, instalarea și modernizarea iluminatului stradal, dar și alte lucrări. Anul trecut au fost repartizați banii, circa 100 de milioane, după felul cum au solicitat primarii de suburbii. Este pentru prima dată când primăria a început să investească atât de mult în localități”, scrie Ion Ceban.

Primarul afirmă că accentul a fost pus pe proiectele sociale și anume renovarea instituțiilor educaționale pentru a crea condiții pentru copii, deoarece unele instituții erau fără reparații de ani de zile.

„Anul acesta am primit proiectele propuse de către primari, totodată, am realizat un sondaj pentru a afla și opinia locuitorilor și despre faptul ce își doresc în localitățile lor. Circa 22 300 de cetățeni au votat pentru proiectele în suburbii”, punctează Ceban.

Prioritățile oamenilor conform sondajului realizat în suburbii:

📌- Transport spre Chișinău (tur-retur)
📌- Apeduct/Canalizare
📌- Drum de acces spre suburbii
📌- Reparații în școli/grădinițe
📌- Reparația căminului cultural din localitate.

About Author

admin