Probe incendiare, aduse de Gurău: Năstase, Filat, Victor și Viorel Țopa

Analistul politic Victor Gurău solicită Procuraturii Generale (PG), Centrului Național Anticorupție (CNA), Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să inițieze o procedură penală pentru trafic de influență, abuzul de putere, dar și folosirea atribuțiilor de serviciu în scopuri personale asupra lui Vlad Filat, Anatol Arapu, Viorel Țopa, Victor Țopa, Andrei Năstase, Oleg Tofilat și Pavel Ceban.

Potrivit acestuia, persoanele în cauză au fost implicate într-un atac raider asupra Societății pe acțiuni Air Moldova, cu preluarea proprietății publice.

„În anii 1999-2000 Air Moldova a fost transformată în SRL. De ce anume aceste nume? Vladimir Filat este cel care a semnat permisiunea de a fi efectuat acest transfer din Societate pe Acțiuni în SRL. Anatol Arapu este responsabil pentru operațiunile financiare, inclusiv cu BEM. Victor Țopa, director ASAC , Pavel Cioban fost director al Air Moldova, Andrei Năstase, fost vicedirector al Air Moldova, și Oleg Tofilat, director economic și pentru dezvoltare al Air Moldva. Adică toate aceste persoane fac parte dintr-un conglomerat care stau la baza unei fraude de 150 de milioane, pe care a plătit-o cetățeanul nostru, în urma pierderii dosarului la CEDO”, a declarat Gurău în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: today.md

About Author

admin