„Proces de „curățare” a oamenilor cu voce” din PAS. Șeful organizaţiei orăşeneşti Hânceşti, dat afară


Preşedintele organizaţiei orăşeneşti Hânceşti a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petruşan, a fost dat afară din partidul Maiei Sandu. Decizia i-a fost adusă lui Petruşan la cunoștință prin intermediul unui e-mail de la PAS.

Potrivit lui Petruşan, fost candidat al Blocului „ACUM” la funcţia de primar al municipiului Hânceşti, conducerea PAS nu a fost mulţumită de faptul că organizaţia orăşenească a decis să-l sprijine la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr. 38 pe membrul partidului Grigore Cobzac, dar nu pe Olesea Stamate, propusă de la centru, notează ziarulnational.md.

„Astăzi, am primit un e-mail de la Biroul Permanent Național PAS, precum că ei au decis excluderea mea din rândul membrilor PAS. Este regretabil faptul că cei care luptă pentru un principiu democratic de luare a deciziilor, pentru transparență și o comunicare sănătoasă între nivelele partidului și care nu împărtășesc viziunea impusă de centru – sunt casați. Se creează impresia că cei de la centru au pornit un proces de „curățare” a oamenilor cu voce, care au avut curajul să meargă deschis într-un partid nou creat, pe timpurile regimului Plahotniuc – oameni curajoși, deschiși, entuziasmați și cu convingeri”, a scris Petruşan pe Facebook.

Sursa citată menţionează că cei de la centru comit o mare greşeală. „De fapt, copacul se curăță de crengi uscate, nu de rădăcini. Până la urmă, oamenii fac un partid, nicidecum nu partidul face oamenii. Nu îmi pare rău de nicio zi petrecută în calitate de membru PAS, pentru că am fost însoțit doar de gânduri bune, în speranța că vom avea un trai mai bun, la noi acasă. De aceea, continui să susțin ideea că deputatul din circumscripția 38 trebuie să fie un băștinaș, pentru a asigura o comunicare reală între cetățeni și deputat”, a spus deja fostul membru al PAS.

About Author

admin