Producătorii „Spumantului de Codru”, demascați

Poliţia din Capitală a demascat, la 29 decembrie, o linie clandestină de producere și îmbuteliere a băuturilor alcoolice, amplasată în orășelul Codru. Administratori ai aceste afaceri ilegale sunt două persoane care s-au dovedit a fi soți, locuitori ai municipiului Chișinău. Linia de producere și îmbuteliere a vinului spumant era camuflată în garajul unei cooperative de construcție.

Totodată, forțele de ordine au identificat mai multe puncte de comercializare a produselor contrafăcute – cafenele, baruri, piețe, toate fiind situate în Capitală.

În urma perchezițiilor, în garajul unde se produceau și îmbuteliau băuturile alcoolice au fost depistate și ridicate peste 750 de recipiente, volumul 1,5 litri, cu vin spumat contrafăcut, peste 1.000 litri în vrac de vin spumant pregătit pentru îmbuteliere, alte 200 de recipiente şi 600 de dopuri neutilizate și utilaj artizanal de gazare.

Pe acest caz poliția a inițiat o cauză penală pentru contrafacerea, transportarea, depozitarea şi comercializarea produselor alcoolice. Poliția continuă acțiunile de documentare a cazului în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, dar și a persoanelor implicate. Acestea riscă amendă până la 10 mii de lei cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la șase luni la un an, iar marfa depistată urmează a fi confiscată și nimicită.

About Author

admin