Prostănacul din altă ligă. Abia urmează, Andrușa!

nastase7

Dacă pozele pe care le-am prezentat în KIV-FRA2 erau cu Plahotniuc și Ghimpu, sau Plahotniuc și Voronin, sau Plahotniuc și oricine, deveneam erou național (în opinia unora). Ori nu-i așa ?

Dacă în poze nu era Țopa cu acel care dezamăgit mulțimea chinuită de 25 de ani, ci Plahotniuc – pozele nu mai erau catalogate ca lucru operativ-investigativ, spionaj, atentat la viața privată, ci o lucrătură jurnalistică de nota 10.

Dacă nu firmele off-shore ale lui Țopa, Năstase, prietenilor de la ASITO și tot felul de Pavelii erau analizate în KIV-FRA2, ci, spre exemplu, cele ale lui Ghimpu sau Chirtoacă, atunci cu siguranță ONG-urile de media mă declarau de pe acum jurnalistul anului.

Sau poate greșesc?

Să vă spun un secret: ORICE POLITICIAN trebuie să treacă prin asemenea perieri, mai ales acei noi. Și asta pentru că oamenii trebuie să știe foarte bine cine le stă în față, mai ales în situațiile de criză.

În 15 ani de cînd activez în presă, am petrecut mult prea mulți prostănaci și mincinoși din politică. Pe unii la pușcărie, pe alții în analele istoriei. Andrei, mai repede decât credeți, va completa lista lor. Ori de prostănaci, ori de minciunoși. Are prea multe întrebări la care nu poate da răspunsuri. Iar după atacurile la care a supus jurnaliștii inconvenabili, întrebări vor deveni din ce în ce mai multe. E deja principial pentru jurnaliști (nu cei finanțați din BEM, ASITO și AIR MOLDOVA) ca de pe scena politică să dispară rușinos această sculă nepregătită pentru jocul de-a puterea a Țopilor, or să ataci jurnaliștii este o greșeală fatală pentru orice politician.

Andrei este un diletant care de la o competiție la nivel de centru raional a nimerit din întâmplare direct la olimpiadă, unde în loc să concureze cu sportivii a decis să se bată cu presa. Andrei, ești departe de această ligă, iar Țopii nu sunt antrenorii cei mai buni, pentru că și ei sunt diletanți. Se pricep la furat, nu la revoluții și politică.

Niciodată, dar niciodată, nu m-am lansat în războaie, dacă aveam cea mai mică doză de neîncredere. Se pare că a început unul nou.
Andrei, bine ai venit în lumea presei – în lumea dezvăluirilor.

Fii sigur, abia urmează…

Andrei Năstase

About Author

admin