PROTEST ÎN FAȚA SEDIULUI PLDM: ”Întoarceți miliardul înapoi!”, ”Jos Filat!” , ”PLDM la pușcărie”!

Un grup de membri și simpatizanți ai Organizației de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova (OT PPRM) a protestat luni în fața sediului Partidului Liberal Democrat cerând conducerii acestei formațiuni să întoarcă banii furați din sistemul bancar prin intermediul unor tranzacții dubioase, iar cei vinovați, inclusiv liderul PLDM Vlad Filat să fie trași la răspundere.

”Întoarceți miliardul înapoi!”. ”Jos Filat!” , ”PLDM la pușcărie”, au scandat tinerii, care au purtat și pancarte cu mesaje similare, precum ”Filea, întoarce miliardul!”, ”Întoarceți miliardul înapoi!”.

Aceștia îl consideră vinovat personal pe Vlad Filat, dar și pe alți exponenți ai PLDM de criza care s-a produs în sectorul bancar. ”În 2009 toți tinerii din Republica Moldova au așteptat o schimbare, să vină o clasă politică nouă, partide pro-europene care vor dezvolta Republica Moldova. Ceea ce vedem este cu totul invers. Guvernele instaurate după 2009 au distrus tot ce-au putut și au vândut tot ce-au putut”, a declarat Maxim Brăila, unul dintre organizatori.

”Noi am luptat pentru că vrem un stat democratic, să continuăm parcursul european. Am sperat că acele partide vor aduce Europa la noi acasă. PLDM nu-și dorește un viitor European, dar să fure tot ce a mai rămas”, a adăugat tânărul politician.

Totodată el a amintit sloganele PLDM în campaniile precedente ”Moldova fără sărăcie” și ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști” și a remarcat că nimic nu a fost realizat. Ba mai mult, Vladimir Voronin continuă să conducă Republica Moldova. ”Nu avem un viitor acasă cu partide ca PLDM”, a adăugat Brăila.

Nu este normal ca într-un stat care se dorește european persoanele vinovate de astfel de furturi să nu fie trase la răspundere. ”Aceștia care au furat miliardul merită ani grei de pușcărie”, a declarat Maxim Brăila.

”Vrem ca tinerii să nu plece peste hotare, vrem să locuiască în Republica Moldova și vrem miliardul înapoi”, a declarat și Ecaterina Doagă, președinte al OT PPRM din sectorul Râșcani.

La plecare, tinerii au lăsat la ușa PLDM pancarta cu mesajul ”Întoarceți miliardul înapoi!”. Vlad Filat, dar niciun al reprezentant al PLDM nu a ieșit să discute cu tinerii și nu au comentat nici ulterior acuzațiile aduse.

About Author

admin