Protest la Chișinău: jurnaliști independenți atrag atenția că în Moldova a fost instituit cultul personalității și s-a instituit cenzura gândirii

Regimul antipopular instaurat de Maia Sandu și PAS și-a dat arama pe față la nicio o sută de zile de la preluarea totală a puterii în Moldova, iar cel mai indicat lucru acum pentru acesta este să plece în demisie. Declarația a fost făcută de jurnalistul Valeriu Reniță la protestul civic cu genericul ”Spunem NU dictaturii”, organizat astăzi la Chișinău.

Regimul Maiei Sandu care ne minte și care nu socotește libertatea cetățenilor este un regim ticălos nemernic și mizerabil. Regimul marionetă al Maiei Sandu și-a dat arama pe față la nicio 100 de zile de la instaurare. S-a dovedit a fi prost și în justiție, și în economie, și-n politici sociale, un regim antipopular. Cel mai bun și nimerit lucru acum pentru acest regim este să cadă”, a declarat Reniță.

Ziaristul Gabriel Călin a atras atenția că acum s-a instaurat o adevărată cenzură a gândirii, iar orice om care nu are o opinie similară cu cea a guvernanților PAS este blamat și stigmatizat.

S-a ajuns prea departe. În Moldova s-a instaurat dictatura. În Moldova a fost instituit cultul personalității și s-a instituit cenzura gândirii. Noi nu mai putem gândi liber pentru că suntem blamați de fiecare dată pentru orice gând spus în public. Ca să fie clar, nu am venit aici să susțin niciun partid, am venit aici să dăm jos un partid, un partid care s-a deghizat în oi blânde dar în realitate sunt niște șacali galbeni”, a menționat jurnalistul.

Oamenii prezenți la protest scandează ”Jos Maia Sandu”, ”Jos mafia”, ”Jos dictatura”. Protestatarii cer libertate pentru Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo.

About Author

admin