Protestele DA au fost compromise și nu mai pot fi resuscitate, afirmă Sergiu Mocanu

Mișcarea protestatară a fost compromisă în așa măsură încât oamenii nu vor mai crede pe nimeni în timpul apropiat, consideră liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Acesta a fost întrebat la o emisiune on-line de ce nu se alătură mișcării protestatare conduse de frații Năstase, care sunt finanțați de oligarhii Victor și Viorel Țopa. Mocanu a explicat că protestele au fost compromise și cel puțin în timpul apropiat nu mai pot fi resuscitate.

“Eu știu cum aș fi făcut acest protest. Știu cum aș fi dus acești oameni după mine. Dar după ce din acel protest au rămas numai ruine, eu nu știu cum să reconstruiesc acum pe ruine. Eu aș ști cum să pun un nou fundament. Dar e mai nevoie un pic ca să e lămurească lucrurile”, a declarat Mocanu.

Mai mult, el i-a acuzat pe cei care au organizat protestele că le-au compromis în ultimul hal. “Noi avem nevoie să acționăm și cu inteligență, pentru că în terciul acesta eu mă tem să nu greșim. Eu nu cred că lumea îl mai crede pe cineva. Mie mi se pare câteodată că dacă iese Hristos în Piață, Doamne mă iartă, oamenii nu-l mai cred, după ce au făcut personajele acestea grotești”, susține politicianul.

Amintim că recent și mai mulți reprezentanți ai societății civile care au susținut inițial protestele Platformei DA, dar și politicieni au criticat organizarea ultimei acțiuni, din 26 aprilie, la care au participat puțini oameni, iar organizatorii, intenționat sau nu, nu au evitat violențele. Mai multe voci susțin că de vină este transformarea Platformei DA în partid, precum și pierderea încrederii oamenilor în liderii protestelor, care s-au dovedit a fi persoane compromise care nu oferă o alternativă politică.

sursa: hotnews.md

About Author

admin