Raiderul N1 în CSI, Veaceslav Platon a luat parte activă în schema Miliardului

În cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7, fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacțiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac a declarat că „raiderul Nr.1 în spațiul CSI”,Veaceslav Platon este unul dintre principalii beneficiari ai furtului din sistemul bancar moldovenesc din 2014.

Potrivit lui Sagaidac, cele două bănci controlate de Platon, au făcut plasamente interbancare dubioase și destul de riscante.

„Acelea erau plasamente neperformante din start. Știind acea bancă comercială că plasamentul este neperformant, nu exista raționamentul economic de a face acele plasamente la BEM. Cele două bănci care au făcut plasamente interbancare, care erau riscante, s-au expus unui risc”, a explicat Sergiu Sagaidac.

Totodată, el a menționat că anume din aceste considerente Veaceslav Platon ar trebui anchetat de procuratură.

Anterior numele lui Veaceslav Platon a fost vehiculat alături de cel al lui Vlad Filat că ar fi fost implicat în așa-numita „fraudă a secolului”. Întâmplător sau nu, săptămâna trecută a ieșit la rampă un alt personaj – Mihail Gofman, fost angajat al CNA care a încercat să schimbe accentele în privința furtului miliardului. Este de remarcat că Gofman era cunoscut pe când activa în CNA drept „omul lui Platon”, pe care l-a ajutat să spele zeci de miliarde de dolari ”murdari” din Federația Rusă prin intermediul băncilor și judecătorilor din Republica Moldova, scrie Today.md.

About Author

admin