Riscă ani de închisoare: racolau tinere pentru exploatare sexuală

Trei membri ai unei familii din municipiul Bălți au fost condamnați la închisoare pentru cinci capete de acuzare. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, în perioada anilor 2002–2012, o femeie împreună cu soțul și fiica sa au recrutat 24 de fete, printre care și patru minore, pentru practicarea prostituției.

Inculpații recrutau tinere din familii social vulnerabile, cărora le perfectau acte pentru plecare în Turcia, Emiratele Arabe Unite și Cipru, unde erau exploatate sexual. O parte dintre victime transferau inculpaților bani din practicarea prostituției, astfel aceștia au însușit peste 200 mii de lei prin intermediul transferurilor bancare.

Fiica și soțul inculpatei au mai fost învinuiți de faptul că au determinat una dintre victime să depună declarații mincinoase în favoarea femeii, atunci când a început cercetarea penală a acesteia. De asemenea, oamenii legii au depistat substanțe narcotice în automobilul și hainele bărbatului.

Recent, pentru comiterea proxenetismului, traficului de copii, traficului de ființe umane, spălarea banilor, determinarea la declarații mincinoase și circulația ilegală a substanțelor narcotice, inculpații au fost condamnați la 18, 16 şi 10 ani închisoare.

About Author

admin