RISE explică De ce Nata Albot sare în apărarea MedicalPark

Reporterul RISE Moldova, Nicolae Cușchevici, comentează poziția co-fondatoarei KLumea, Nata Albot, față de investigația publicată recent, prin care se relevă despre două familii, care aduc acuzații în adresa unei clinici din Turcia, precum că le-ar fi operat copiii, au primit banii adunați din donații, dar starea de sănătate a copiilor fiind nesoluționată.

Ieri, cofondatoarea Asociației „KLumea”, Nata Albot, a explicat în nouă puncte pe pagina sa de facebook părerea acesteia față de investigație. În unele din puncte jurnlista menționează că „e vorba de o anchetă, în care se adună probe și care nici pe departe nu înseamnă că cei vizați poartă vreo vină. Vina se demonstrează în instanță”. 

Nata Albot a mai punctat că „respectiva platformă este prezentată drept una care este complice la fărădelegile legate de spitalul turc. Deși în niciunul din cazuri platforma nu a fost implicată în colectarea de fonduri. În niciunul din cele 2 cazuri menționate în reportaj!”.

„Pe site-ul caritate este un compartiment unde sunt încărcate documentele care vizează cazurile pentru care s-au adunat bani până acum. (https://www.caritate.md/files/) Doar că pentru a le vizualiza trebuie să solicitați o parolă de acces de la platformă, pentru că, din câte înțeleg eu, aceste documente conțin informații cu caracter personal. Presupun că la solicitarea unui jurnalist, accesul la aceste acte poate fi deschis”, a mai adăugat Nata Albot într-un punct din postare.

La rândul său, reporterul RISE Moldova, Nicolae Cușchevici, vine cu o reacție în adresa jurnalistei, menționând că nu poate să nu comenteze acuzațiile în adresa acestora.

 „Dacă tot ați decis să abordați „calitatea materialului jurnalistic”, ar fi fost drăguț ca, pe lângă interacțiunea cu dna Sainsus, pe care ați recunoscut-o, să fiți sinceră până la capăt cu publicul Dvs. și să spuneți că, în aprilie 2016, ați făcut publicitate pentru MedicalPark. Iar lecția Dvs. de maternitate, ținută o lună mai târziu, a fost sponsorizată inclusiv de același MedicalPark. PS Nu, nu e o crimă să faci publicitate, dar asta se numește conflict de interese”, a scris reporterul într-o postare pe facebook.

 sursa: unimedia.info

About Author

admin