Salvatorii au intervenit de urgență la Botanica: ieșea fum dens dintr-un apartament. Stăpâna era în casă, în stare de ebrietate (VIDEO)

În după amiaza zilei de ieri pompierii Detașamentului salvatori sectorului Botanica din mun. Chișinău au intervenit pentru a salva o femeie în vârstă de 65 de ani dintr-un apartament cuprins de fum.

Potrivit informației IGSU, intervenția a avut loc la ora 16.05 minute, într-un bloc de pe strada Cuza Vodă, unde o persoana aflată în stare avansată de ebrietate risca să se intoxice cu fum în urma arderii unei cratițe pe aragazul conectat.

Apelul la Serviciul 112 a fost efectuat de vecini, care erau îngrijorați de fumul dens, dar și de faptul că femeia nu deschidea ușa. La fața locului au intervenit două autospeciale cu două echipe de pompieri. Salvatorii au reușit să intre în interiorul apartamentului de la etajul 5, folosind autoscara de intervenție. În mai puțin de 5 minute aceștia au lichidat sursa de aprindere și au evacuat femeia din zona de risc.

Pompierii au scos de urgență persoana, fără ca aceasta să inhaleze fum toxic. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi stabilite de specialiști.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2018, salvatori și pompierii au salvat din incendii 440 de persoane. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.

About Author

admin