SCANDAL MONSTRU LA VATICAN // Mașină cu numere diplomatice de Vatican implicată în traficul de cocaină

Doi italieni folosind o mașină oficială a Vaticanului pentru a transporta cocaină au fost arestați în Franța. Plăcile cu numere diplomatice nu au reușit să-i protejeze pe cei doi contrabandiștii.

Acum cei doi italieni, de 30 și 41 de ani, ale căror nume nu au fost dezvăluite, se află acum într-o închisoare franceză.
jorge-maria-mejia
AFP transmite că cei doi au fost reținuți la o stație de taxare în apropierea localității Chambéry, din Alpii francezi. În timpul percheziției oamenii legii au depistat în vehiculul Vaticanului, patru kilograme de cocaină și 200 de grame de canabis.

Mașina aparține Cardinalului argentinian Jorge Maria Mejia, de 91 de ani, bibliotecar emerit al Sfântului Scaun, care este acum într-o perioadă de recuperare după un atac de cord.

Potrivit rapoartelor polițienești, oficialul de la Vatican le-a dat mașina celor doi italieni cu câteva zile mai devreme.

Vaticanul a confirmat că una dintre mașinile sale oficiale, a fost oprită în Franța cu medicamente la bord, dar a subliniat că nimeni dintre oficialii Vaticanului nu au fost implicați în incident.

About Author

admin