Scuarul Mihai Eminescu – mai verde: astăzi au fost plantați arbori (FOTO)

Campania de plantare a copacilor în municipiul Chișinău a continuat și astăzi. Primarul general Ion Ceban, dar și angajați ai primăriei au plantat arbori în scuarul „Mihai Eminescu”, din centrul capitalei.

„Astăzi am plantat în scuar 9 brazi argintii şi 30 brăduţi pitici. În următoarele zile şi în vazele special create pentru această zonă verde, vor fi plantate alte specii de copaci cum este sorbul sau enupărul. Vor fi amenajate şi vazele cu flori în preajma băncilor. Săptămâna viitoare în scuar vor fi aduse şi coşurile pentru gunoi”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Ceban spune că până acum scuarul era plin de haos. „A fost un scuar plin de haos. Să vorbim pe șleau, la propriu. Un scuar în care fiecare făcea ceea ce își dorea, un scuar unde peste noapte rămânea multă murdărie, un scuar unde niciodată nu ați fi văzut bustul lui Mihai Eminescu și niciodată nu ați fi putut bucura de acest scuar ca și confort urban. Celor care zic despre faptul că au fost afectați arborii din acest scuar, putem să numărăm doar 10 în totalitate”, a punctat edilul.

În diferite zone ale orașului, au fost astăzi plantaţi circa 8000 de copaci.

Tot astăzi, în locul copacilor anterior tăiaţi pe str. A. Puşkin am sădit 7 arţari. În total pe străzile Puşkin – Bănulescu-Bodoni, vor fi sădiţi – 235 de arbori cu balot”, a mai adăugat Ceban.

Campania de plantare a arborilor în capitală va continua şi în săptămânile următoare. Până acum au fost sădiţi în municipiul Chişinău circa 50 mii de copaci din 100 de mii, propuși spre plantare.

About Author

admin