Șef la IP Vulcănești, prins băut la volanul unui automobil MAI // VIDEO

Șeful adjunct al Inspectoratului de poliție Vulcănești a fost reținut, pe 15 februarie 2016, de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu angajaţii Batalionului de patrulare Sud al INP, în timp ce conducea automobilul de serviciu în stare de ebrietate.

Potrivit unui comunicat al SPIA, operațiunea a avut loc în baza unei informații parvenite în adresa instituției, precum că polițistul împreună cu un grup de angajați din cadrul aceluiași Inspectorat, în timpul orelor de muncă, sărbătoreau ziua de naștere a unuia dintre colegi într-un local din orașul Vulcănești.

Pentru verificarea informației, la fața locului s-au deplasat ofițerii SPIA și angajații INP. La intrarea în orașul Vulcănești, aceștia au stopat spre verificare un automobil de model „VAZ”, cu numere de înmatriculare MAI, însă conducătorul auto nu s-a supus cerințelor legale, continuând deplasarea.

Oamenii legii au început urmărirea automobilului respectiv, iar conducătorul acestuia nu a reacționat la semnalele sonore ale girofarului.

Ulterior, fiind urmărit pe o distanță de peste doi kilometri, șoferul automobilului, care s-a dovedit a fi șeful adjunct al Inspectoratului de poliție Vulcănești, a stopat pe partea dreaptă a carosabilului. Acesta, fiind suspectat de conducerea mijlocului de transport sub influența alcoolului, a fost supus testării alcoolscopice, fiind constatată concentrația de alcool în aerul expirat de 0,69 mg/l alcool.

Pe numele acestuia, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, a inițiat o anchetă de serviciu, în vederea examinării sub toate aspectele, complete și obiective a circumstanțelor cazului.

About Author

admin