Șeful Misiunii OSCE salută decizia Guvernului RM de a certifica faptele de stare civilă ale locuitorilor din Transnistria

Șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch, salută decizia Guvernului Republicii Moldova de a certifica faptele de stare civilă ale locuitorilor din Transnistria.

“Prin adoptarea acestei decizii, Guvernul protejează drepturile omului în raport cu persoanele care locuiesc în Transnistria. Eu apreciez înalt acest pas important.

Noile proceduri vor contribui la îmbunătățirea accesului persoanelor la educație, asistență medicală și alte servicii vitale de bază, iar importanța recunoașterii legitimității aranjamentelor juridice, cum ar fi faptele de stare civilă, a fost subliniată în mai multe hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului.

În cursul ultimelor săptămâni, Chișinăul și Tiraspolul au dat dovadă de leadership prin luarea deciziilor care au îmbunătățit situația oamenilor. Sunt convins că această măsură va consolida în continuare încrederea obținută în ultimii ani”, se spune în comunicatul de presă al OSCE.

Sursa: publika.md

About Author

admin