Slusari, despre investigația „laptelui fără lapte” din Moldova: A fost un atac masiv şi coordonat asupra producătorilor interni

Vicepreședintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” Alexandru Slusari a sărit în apărarea producătorilor de produse lactate vizați în scandalul privind componența produselor din lapte, declanșat recent. Slusari susține că producătorii sunt supuși unui atac coordonat.

O investigație de laborator efectuată recent a scos la iveală că în produsele celui mai mare producător de lactate din țară concentrația de grăsimi vegetale este foarte mare, deși acest lucru nu este indicat pe ambalaj.

„Expertiza lactatelor de pe rafturile din magazinele din ţară, făcută publică acum o săptămână, în mod voluntar sau involuntar, a fost un atac masiv şi coordonat asupra producătorilor interni de produse lactate”, a declarat Slusari pentru portalul Jurnal.md.

”Multe abateri în cantitatea de grăsimi vegetale a fost înregistrată la un producător intern. În total, 21 de întreprinderi de prelucrare operează în industria produselor lactate din Moldova. Au fost identificate mai multe abateri în produsele importate (în ciuda numărului mic de probe prelevate pentru analiză). Dar mass-media a vorbit doar despre produsele lactate moldoveneşti, precum că ar fi de calitate proastă”, argumentează Slusari.

De menționat că, în urma unei expertize efectuată în laboratorul de testare a alimentelor din cadrul Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC), la comanda Fundației pentru Europa de Est (EEF) s-a constatat că o bună parte din produsele lactate comercializate în Republica Moldova nu conțin lapte. Testarea s-a efectuat doar în ce privește prezența grăsimilor străine. În total, au fost supuse testării produsele a 45 de întreprinderi din Moldova, Ucraina, Belarusia, România, Bulgaria, Polonia, Germania, Danemarca și Filanda. Printre producătorii renumiți figurează: „JLC”, „Milk Mark”, „Lactis”, „Inlac”, „Lapmol”, „Fabrica din Drochia”, „Fabrica de brinzeturi Soroca”, „Fabrica de brinzeturi Cahul”, „Incomlac”, „Sana”.

sursa: today.md

About Author

admin