Societatea civilă implicată în politică alături de PAS, recunoaște Maia Sandu

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, recunoaște public implicarea societății civile în jocurile politice ale formațiunii pe care o conduce. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul, emisiunii Politica, de la TV 8.

La întrebarea moderatoarei emisiunii cum va proceda PAS, ”dacă oamenii vor vota candidați independenți care apoi vor ajunge toți de aceeași culoare”, Maia Sandu a răspuns: ”În aceste alegeri nu vor fi candidați independenți. Va fi blocul nostru cu societatea civilă și blocul corupților, PD și PSRM”.

În cadrul aceleiași emisiuni, și candidatul liberal Valeriu Munteanu, a acuzat exponenții Institutului de Politici Publice, ONG care realizează Barometrul Opiniei Publice, de sprijinirea deschisă a liderului PPDA, Andrei Năstase.

”În situația în care Victor Сiobanu prezintă Barometrul Opiniei Publice și după asta face apologia lui Andrei Năstase, tot nu este corect”, a spus Valeriu Munteanu.

Amintim că un material recent realizat de Centrul de Investigații Jurnalistice arată că organizaţiile neguvernamentale se implică în politică. Potrivit informaţiilor CIJ, în 2016, reprezentanţii mai multor ONG-uri au donat zeci de mii de lei Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu.

Totodată, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, 67 la sută dintre moldoveni consideră că activitatea ONG-urilor din ţara noastră este influenţată politic.

sursa: today.md / captura: tv8.md

About Author

admin