Şoferi de microbuze stopaţi şi sancţionaţi. Erau cu mașinile supraîncărcate (VIDEO)

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat acţiuni de monitorizare a microbuzelor de rută şi sancţionare a şoferilor ce nu respectă prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, privind transportarea persoanelor al căror număr depăşeşte numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului. Activităţile planificate au avut loc în orele de vârf ale zilei, atunci când microbuzele sunt aglomerate cu pasageri.

Astfel, pe parcursul a trei zile au fost sancţionaţi peste 50 de conducători auto, fiind-le aplicate amenzi în mărime de la 600 lei până la 750 lei şi 3 puncte de penalizare. Scopul operaţiunii este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea microbuzelor de rută, precum şi combaterea pungăşiilor sau reţinerea autorilor în flagrant delict.

Conform datelor statistice, pe parcursul a 9 luni de activitate au fost înregistrate 31 de accidente rutiere cu implicarea microbuzelor de rută, soldate cu 56 persoane traumatizate, în comparaţie cu perioada analogică a anului trecut, fiind înregistrate 37 accidente rutiere soldate cu 2 persoane decedate şi 90 traumatizate.

Poliţia Capitalei avertizează conducătorii de microbuze, să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare.

About Author

admin