SOLUȚIE INGENIOASĂ // Ţigări de contrabandă trecute peste râul Prut cu funia! (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat patru cetăţeni români care încercau să introducă ilegal în România 110.000 ţigarete, pe care le transportau cu două căruțe, după ce le-au trecut peste râul Prut cu ajutorul unei funii.

La sfârşitul săptămânii trecute, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti şi S.T.P.F. Botoşani – I.T.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, polițiștii de frontieră au depistat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Româneşti, trei persoane care se deplasau cu două atelaje hipo în care se aflau patru colete voluminoase, acoperite de coceni de porumb.
IMG1(1)

IMG2(1)

IMG4(1)
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul SPF Româneşti, pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbaţii sunt cetăţenii români G.P., M.I. şi A.M., cu vârste cuprinse între 19 şi 28 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, iar coletele conţineau cantitatea de 110.000 ţigarete marca Ritm.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor lucrătorii noştri au stabilit că persoanele depistate s-au deplasat la malul românesc al râului Prut, unde A.M. a trecut înot râul Prut în R. Moldova pentru a prelua, de la trei cetăţeni moldoveni, o funie de nylon cu ajutorul căreia a legat coletele, pe care le-a tras peste râul Prut, de pe teritoriul Republicii Moldova în România.
Polițiștii au stabilit că activitatea infracţională a fost coordonată de un alt cetăţean român, C.G., în vârstă de 37 ani.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 49.088 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

About Author

admin