Sondaj // Cei mai mulți moldoveni sunt siguri că alegerile din 24 februarie vor fi câștigate de PD

Cei mai mulți moldoveni sunt siguri că alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi câștigate de Partidul Democrat din Moldova. Potrivit noului sondaj IMAS, 31,4% dintre respondenți cred că PDM va rămâne la putere, în timp ce 24% îi văd victorioși pe socialiști și numai 7,6% cred că alegerile vor fi câștigate de blocul binomului PAS-PPDA.

Sondajul mai arată că majoritatea cetățenilor își pun speranțele în PDM, când este vorba despre creșterea nivelului de trai. 23,8% cred că democraților acest lucru le va reuși cel mai bine. 22,7% așteaptă schimbări în acest sens de la PSRM și 14,5% – de la blocul ACUM.

Un număr și mai mare de cetățeni crede că anume democrații pot ajuta pensionarii (28%), după care vin socialiștii (22%), iar 13% cred că acest lucru va reuși blocului ACUM.

Fiecare al treilea moldovean (32,6%) crede că anume democrații pot îmbunătăți situația drumurilor din țară, la diferență mare la acest capitol sunt socialiștii (17,1%) și blocul ACUM (12,1%).

Sondajul a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie, pe un eșantion de 1507 de respondenți. Marja de eroare este de +-2,5%.

Screenshot_16

sursa: moldova24.info

About Author

admin