Sportivul moldovean Ion Lazarenco Tiron regretă că Diaspora, ca şi societatea este dezbinată: i-a îndemnat să-şi facă datoria faţă de ţară

Sportivul moldovean Ion Lazarenco Tiron constată cu regret că Diaspora moldovenească, ca şi întreaga societate este dezbinată. În cadrul unui discurs rostit la Congresul Diasporei, desfăşurat astăzi în Capitală, Ion Lazarenco Tiron a îndemnat exponenţii Diasporei să-şi facă datoria faţă de ţară.

“Cel mai dureros acum este când văd atât de multe tabere, despărţite, se judecă, se critică, se învinuiesc. Dragi prieteni, stimaţi colegi, stimaţi concetăţeni, noi aici am venit cu o datorie, să ne facem datoria faţă de ţară, faţă de patrie”, a declarat Lazarenco, stabilit în Irlanda de peste douăzeci de ani.

Ion Lazarenco Tiron este al optulea om de pe glob, care a trecut înot cele șapte strâmtori importante şi, totodată, primul care a reușit această performanță uluitoare din prima tentativă. În tot acest răstimp, el a purtat cu el drapelul Republicii Moldova.

sursa: today.md

About Author

admin