Start procedurilor pentru reabilitarea străzilor Tighina, 31 August 1989 și Alexandru cel Bun

A fost dat startul procedurilor pentru reabilitarea str. Tighina, str. 31 August 1989 și Alexandru cel Bun. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, a fost o procedură foarte lungă de proiectare, de reproiectare.

Edilul afirmă că procesul a fost tărăgănat de fosta administrație, dar și de oamenii în care a avut încredere. După care a preluat acest proiect integral.

„Ca să fie clar, după toate procedurile legale, ne vom apuca de reparație. A durat deoarece anterior a fost tărăgănat de foștii responsabili în care am avut încredere, după care am preluat proiectul.

Deci, Primăria Chișinău a lansat procedura de licitație cu privire la contractarea lucrărilor de reabilitare a străzilor și trotuarelor, crearea locurilor de parcare și modernizarea sistemului de iluminat public din str. Tighina, str. 31 August 1989 și Alexandru cel Bun. Renovarea acestor străzi face parte din cadrul pachetului II al proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

La UTM este în desfășurare o inițiativă destul de frumoasă de amenajare a spațiilor publice. Eu sper că studenții vor fi foarte convingători și vor aduce un suflu nou. Ceban spune că între Pușkin și Bodoni ar putea fi efectuată prima parcare modulară pentru mașini”, a precizat Ceban.

Potrivit proiectului, efectuarea lucrărilor prevede strada Tighina – reabilitarea îvelișului asfaltic, crearea locurilor de parcare, modernizare trotuarelor și a iluminatului stradal, strada 31 August – reconstrucția străzii în format „coridor verde” cu amenajarea pistelor pentru bicicliști în dublu sens, a locurilor de parcare și modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal și strada Alexandru cel Bun – reabilitarea părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.

În total 6,7 km de parte carosabilă vor fi reparați, 78000 m2 trotuare urmează să fie pavați, 654 corpuri de iluminat instalate, 288 de stâlpi puși și 1550 metri liniari de rețele de canalizare pluvială de diametrul – 300, 400 și 600 mm vor fi schimbate.

Astfel, valoarea totală a proiectului – 11 800 000 Euro.

About Author

admin