Stația de tratare a levigatului de la poligonul municipal de deșeuri de la Țînțăreni, dat în exploatare

Stația de tratare a levigatului format din deșeurile menajere solide, depozitate la poligonul amplasat la Țînțăreni a fost pusă în funcțiune.

Primarul general a spus că a fost depusă o muncă enormă și vrea să continue dezvoltarea lucrurilor.

Vrem să avansăm în această direcție, exact ca și pe problemele alte, cronice, ce au existat până în prezent. Vreau să avem angajamente sincere. Vom merge să vedem cum stau lucrurile pe partea de infrastructură socială. Sunt alocate alte 7 milioane de lei pentru a suplini toate ce am promis.

Eu cred că este în premieră când municipalitatea își onorează toate angajamentele oferite locuitorilor din Țînțăreni. Vreau ca lucrurile să nu vină doar pe partea de angajamente. Ceea ce mai important este siguranța cetățenilor. Atât solul cât și apele subterane trebuie să le lăsăm curate. Vom vedea cum dezvoltăm și conservăm poligonul”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, stația va fi capabilă să compacteze deșeurilor pentru a le mări densitatea și stabilitatea, ulterior sunt acoperite cu pământ. De asemenea, a fost construit digul de la poligon pentru a evita alunecările și contruit de la zero drumul de acces către stație.

Mai mult, au fost create scurgeri pentru apele pluviale și iluminarea nocturnă.

Ceban spune că stația de tratare a levigatului are o capacitate de prelucrare de 150 m3/zi de deșeuri lichide. În rezultatul procesului de tratare a levigatului se obține apă tehnică, care poate fi utilizată la necesitățile curente.

Utilajul nou de tratare a deșeurilor lichide va reduce indicii de poluare a mediului, iar Chișinăul, este prima localitate care prin aceste activități bine organizate, va minimaliza impactul negativ. Este cel de-al doilea utilaj mobil instalat de municipalitate la nivel de republică”, a punctat Ceban.

About Author

admin