Streleţ spune că metoda prin care a fost numit el premier a fost una CORUPTĂ şi trebuie schimbată

Să începem cu declarația lui Streleț: „Principiul dreptului la prima opţiune pe aşa zisul număr efectiv de mandate încurajează corupţia politică şi stimulează traseismul politic”.

După ședința de astăzi a Consiliului Politic Național al PLDM aflăm tot mai multe lucruri interesante, pe lângă faptul că întreaga conducere a partidului a fost suspendată în modul cel mai direct, inclusiv Filat a fost trimis la plimbare.

Una din chestiunile puse în discuție la ședința de astăzi a fost apartenența noului premier. Unii spun că funcția trebuie cedată partidului cu cele mai multe mandate, iar alții spun că trebuie să fie un om apolitic. Streleț, interimarul partidului, a scos de pe nu știu unde formula că funcția trebuie să fie repartizată partidului cu cele mai multe voturi luate la alegerile precedente, adică tot PLDM-lui. Nu-l mai interesează numărul de mandate după ce PLDM a ajuns să fie părăsit de membrii importanți, iar realocarea funcție nu ar mai stimula corupția și traseismul politic.

Noua formulă propusă de Streleț este una absolut bizară, mai ales dacă luăm în considerare faptul că popularitatea partidului pe care-l conduce este la peste 98% pe scara “celor mai proaste” partide, iar încrederea este undeva la 2%, o scădere cu vreo 15 de puncte procentuale față de alegerile din noiembrie 2014.

Streleț ar trebui să știe că, odată cu plecarea unui om din partid, cu atât mai mult din fracțiune, pleacă și voturile primite de acesta. În cazul Leancă putem spune cu certitudine că au plecat de la PLDM zeci de mii de voturi, deoarece despărțirea a fost dictată de o mare trădare din partea lui Filat și a întregului partid. Mai mult, după descoperirea hoțiilor coordonate de Filat au mai plecat zeci de mii de simpatizanți, alimentați fiind și de recunoașterea faptelor de spălare de bani, făcută de nașul lui Filat, condamnat în prezent la 5 ani de închisoare cu executare.

Ce a vrut să ne spună de fapt Streleț prin mesajul său? Eu am înțeles că toți premierii propuși de PLDM au fost de fapt înaintați pe căi corupte, născând până la urmă oameni ai sistemului, mânjiți din start cu flagelul care deja îngroapă Moldova. Filat este dovadă vie, nu doar că a fost numit pe căi obscure, dar că a devenit și un corupt notoriu în rândul criminalilor din Moldova. De ce nu au spus, din 2009 până acum, ca funcția de premier, partajată politic, înseamnă corupție și trafic de influență? Ce stă la baza acestei concluzii în prezent? Cazul concret numit “Vlad Filat”? Recunosc, așa direct, că Filat este putred de corupt și stă la închisoare pe bună dreptate? Sau era ok când “Al lor” stătea în funcție și la libertate?

Dacă Streleț și PLDM își mențin această părare, atunci rog să se ducă repede la Procuratură să depună depoziții și autodenunțuri despre cui și cât au dat atunci când i-au propus pe Filat, Leancă și Gaburici. Cu siguranță nu vor face acest lucru, pentru că de fapt nimeni nu a dat nimănui mimic. Au fost doar trucuri politice și negocieri de genul “nu mă bag, nu te bagi”.

Acum, în pragul unor noi negocieri politice, deja obligatorii prin decizia CPN al PLDM, Streleț și colegii trebuie să renunțe să mai pună piedici partidului care întrunește în prezent condițiile de înaintare a candidatului. Nimeni din afara PLDM nu este vinovat că Filat nu a putut să țină echipa unită, motiv pentru care nu ar trebui să se țină cu dinții de funcția de premier. PLDM s-a bucurat de acest post timp de șase ani, așa că ar face bine să-l cedeze în mod democrat celor care au reușit să păstreze echipa intactă până azi. Așa este democratic, iar condițiile înaintate nu au semne de democrație. Sunt doar niște orgolii personale transformate în cerințe de partid.

sursa: gandrabur.net

About Author

admin