STURZA SPUNE NU! Rămâne om de afaceri: “Nu vreau să trădez!”

ion_sturza260514_14

Foto: Allmoldova

Ion Sturza, despre care s-a vehiculat, în ultimul timp, că ar putea reveni în politică, a dezmințit informația și a anunțat decizia sa finală. Prosperul om de afaceri, ex-premier al Republicii Moldova, nu se va implica sub nici o formă în politică.

Potrivit portalului Unimedia, declarațiile au fost făcute de astăzi, 1 septembrie, în cadrul unei reuniuni publice de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, unde acesta a susținut lecția inaugurală a anului academic 2014-2015 pe tema „Moldova între geografie și istorie”.

„Unii m-au provocat ca până la 1 septembrie să mă decid. Sunt momente în viață în care ești impus să iai niște decizii și ce decizii nu ai lua, oricum vei fi profund contestat. În ultimele luni, în ultimii ani, am primit mii de mesaje în care sunt încurajat să revin în politica Republicii Moldova. Aceste mesaje sunt sincere, din dorința de a schimba ceva. Atât guvernarea, cât și așa-numita opoziție au eșuat în modernizarea efectivă a țării și în readucerea speranței oamenilor”, a menționat fostul premier.
Sturza consideră că implicarea în politică ar însemna trădare. „În cariera mea de peste 30 de ani, eu mi-am construit o anumită scară de valori și principii. Astăzi, a mă implica în politică ar însemna să trădez aceste valori și principii, ar însemna să mă las de libertatea de a fi. De aceea, astăzi o declar public, eu nu mă voi implica în campania electorală, nu voi participa la aceste alegeri, și nu am de gând să accept nicio funcție publică în Republica Moldova. Eu aleg să fiu de partea oamenilor și voi avea grijă ca politicienii să fie mai buni”.

 

About Author

admin