Sursele secrete ale lui Usatîi: Confruntările între Filat şi Leancă au ajuns la absurd

Pe contul său de socializare, politicianul a publicat o informaţie despre ,,criza relațiilor” dintre cei doi lideri ai Partidului Liberal Democrat

Potrivit surselor lui Renato Usatîi, la sfârşitul lunii august, fără să ştie Filat, Leancă ar fi participat la o întâlnire secretă cu reprezentanţii PDM – Lupu şi Candu. Tema discuţiei a fost pericolul creării unui bloc politic preelectoral de orientare prorusă şi formarea pe cealaltă parte a unui bloc proeuropean, compus din partidele coaliţiei de guvernare. În cazul ”destrămării relației” între Filat şi Leancă, democraţii i-ar fi promis lui Leancă primul loc pe lista electorală a ,,proeuropenilor”.

Reieşind din informaţia prezentată de adepţii lui Filat, ,,în cazul unei necesităţi electorale”, membrii Partidului Liberal Reformator vor fi incluşi în lista PLDM, iar după alegeri vor dispărea definitiv din componenţa acestuia.

Pe marginea formaţiunii politice, activ se discută aprofundarea confruntărilor din interiorul partidului între Filat şi Leancă. În spoturile electorale ale PLDM, actualul prim-ministru apare exclusiv din spate, iar toate realizările legate de integrarea europeană i se atribuie exclusiv lui Filat. Toţi au meţionat că în cadrul ,,show-ului culinar la care s-a copt cea mai mare plăcintă”, organizat de Leancă pe 30 august, de Ziua Diaporei, liderul liberal-democrat nu a participat, dar a organizat propriul ,,eveniment electoral” – o conferinţă de presă în legătură cu acordarea cărţilor şi rechizitelor şcolare unui şir de şcoli şi centre de îngrijire a copiilor.

În ziua următoare, pe data de 31 august Filat ar fi fost ,,centrul atenției” la deschiderea monumentului lui Ștefan cel Mare în Criuleni, unde a fost prezentă întreaga conducere a PLDM-ului, în afară de Leancă.

În discuții private cu persoane de încredere, Leancă de mai multe ori a declarat că din cauza intrigilor ”murdare” ale lui ”Filea” și ale ”avocaților” săi, el nu a plecat la summitul NATO din Țara Galilor. Din spusele lui Leancă, toate țările vor fi prezente acolo la nivel de șefi de stat și guverne și numai Moldova va fi reprezentată de o persoană care nu pricepe nimic în ”intrigile viclene” ale politicii mondiale – Ministrul Apărării Troenco.

După ce a postat această informație pe Facebook, Renato Usatîi a scris – ”Filea, tu ești viața mea! Va continua!”1 (Copy)2 (Copy)3 (Copy)4 (Copy)5 (Copy)

About Author

admin