Telefoane mobile și accesorii, confiscate la postul vamal Palanca

img_4759

În după-amiaza zilei de ieri, 28 februarie 2016, inspectorii postului vamal Palanca au depistat un lot impunător de accesorii pentru telefoane mobile, urmare a controlului efectuat asupra unui autoturism de marca ”Mercedes-Benz”, sosit din Ucraina. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar făptașul va fi sancționat conform legii, anunță Secția managementul relațiilor publice din cadrul Serviciului Vamal.

La intrare în țară prin postul vamal Palanca, pentru controlul de specialitate, s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul unui ”Mercedes-Benz”, care se deplasa din Ucraina în Republica Moldova cu alți doi pasageri la bord.

La întrebările inspectorilor din tura de serviciu, atât șoferul, cât și pasagerii au declarat că nu transportă mărfuri în cantități comerciale sau bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal.

În baza analizei de risc, angajații vamali au dispus efectuarea unei verificări amănunțite a unității auto, descoperind, în bagajul personal al unui pasager, circa 200 de baterii, încărcătoare, huse, căști, adaptoare USB pentru telefoane mobile.

Valoarea bunurilor urmează să fie stabilită.

În aceste condiții, autoritatea vamală a procedat la reținerea lotului de marfă în vederea confiscării. Persoana implicată s-a ales cu proces verbal în baza art. 287 alin. 10 Cod Contravențional al Republicii Moldova și va achita o amendă în valoare de 3000 lei.

About Author

Reporter