Țopa în imPAS. MAIA, noua țintă a Jurnalului?

Duminică, 3 iulie PAS a decis în unanimitate desemnarea Maiei Sandu în calitate de candidat la prezidenţiale. Astfel, viața politică de pe Bâc devine din ce în ce mai interesantă, or orgoliul celor din DA (A lui Victor Țopa și Andrei Năstase) a fost atins tare.

Deși anunțase anterior, de fațadă doar, că vor căuta un candidat comun, acest obyazon venit de la Maia (n.r. – joc obligatoriu impus de circumstanțe), îi face să meargă separat în alegeri: PAS-ul cu Maia Sandu, iar DA-ul cu Năstase, șansele căruia de accedere în turul doi se reduc considerabil fără susținerea electoratului pro Maia, mai numeros potrivit sondajelor, decât cel a lui Năstase.

Că fără Maia sunt pierdanți, o înțeleg chiar și cei din DA. Altfel nu pot fi explicate atacurile asupra Maiei Sandu, din ultima perioada de la Jurnal TV-ul țopilor, care încerca să o convingă pe Maia, prin gura lui Cheianu, că nu e bine ca ea să candideze, Năstase fiind cel mai potrivit pentru asta.

Dacă e să ne ghidăm de logica celor din DA, urmează atacuri furibunde ale Jurnalului asupra candidatului care le strică jocul. Brusc își vor aminti că Maia este de fapt o fostă peledemistă. Un ministru care a votat hotărârea secretă de recapitalizare a BEM-ului, o slugă a lui Filat.

Cel mai interesant este că tot ce vor spune cei de la JurnalTV despre Maia nu-i minciună. Un singur lucru contează – când își vor aminti ei de aceste lucruri. De aceea anticipez: Dragă Jurnal (A se citi, Domnule Victor Țopa, naș a lui Andrei Năstase), Maia e bună sau rea? Când v-ați dat seama că e rea, în momentul în care a decis să meargă la alegeri? Dar când ieșea în PMAN alături de Andrușa vostru, era bună?

Complicată situație, nu-i așa?

Deși nu obișnuiesc să dau sfaturi criminalilor (vezi deciziile CSJ), de data asta fac o excepție: Dragă Victor, Viorel, Andrei, susțineți-o pe MAIA. Știu că asta nu vă oferă garanția unei grațieri și nici să vă întoarceți țara înapoi, dar măcar există o șansă să nu-i dați țara lui Dodon…

Se pare că m-a luat gura pe dinainte….

Felicitări cu ocazia zilei de 4 Iulie!

GABRIEL CĂLIN

About Author

admin