TROLLING MARCA PLAHOTNIUC: După ce a lucrat cot la cot cu granzii TĂNASE și GABURICI, Maia este indignată că a ajuns cu Năstase și Usatîi în echipă

Plahotniuc a mai declarat că opoziția este deranjată mereu de succesul înregistrat de guvernare, deoarece este prima dată în Moldova când se încearcă o astfel de formulă guvernamentală, cu spectru larg.

”Iurie Leancă și Alexandru Tănase au fost cândva în PLDM, e adevărat. Spre deosebire însă de Maia Sandu, ei au părăsit PLDM cu mult timp înainte să înceapă dezastrul acolo, invocând și anticipând tocmai problemele care până la urmă au și dus la căderea partidului.

Spre deosebire de Maia Sandu, ei au vorbit despre acele probleme și au luat atitudine. Doamna Sandu a stat până la sfârșit, să stingă lumina, a făcut ravagii sociale în domeniul Educației, apoi și-a făcut partid și acum se prezintă oamenilor ca fiind albă, imaculată. Eu înțeleg foarte bine îngrijorarea doamnei Sandu – sunt foștii ei colegi, le știe calitățile și înțelege că vor avea rezultate importante. Or, opoziția e mereu deranjată de succesul înregistrat de guvernare, chiar dacă acesta e și succesul cetățenilor”.

Potrivit liderului PDM, faptul că din 14 membri ai Guvernului doi sau trei au făcut cândva parte din PLDM nu este în niciun fel negativ, deoarece sunt oameni care au realizări în primul rând în domeniile lor de activitate.

”Prin asta sunt cunoscuți în primul rând, nu prin apartenența lor trecută la un partid. În plus, e o dovadă că noi nu suferim de prejudecăți sau de supărări. Legat de faptul că PD nu ar avea oameni, această afirmație e amuzantă. Pe de o parte, mă acuză unii de uzurpare sau că îmi pun oamenii apropiați în funcții; pe de altă parte, când văd că lucrurile nu se întâmplă așa, mai că nu mă acuză că nu pun oamenii de lângă mine sau din PDM în funcții. Iată ăsta e nivelul polemicii politice de astăzi. Fără fond și adeseori fără logică. Au fost nominalizați în funcții oameni din afara PDM pentru că vrem un guvern nu doar de profesioniști, dar și care să cuprindă o cât mai mare reprezentativitate socio-politică”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a comentat și subiectul diplomei lui Chiril Gaburici și s-a declarat uimit de modul în care unii analiști sau jurnaliști care au făcut zid în fața lui, când era premier, ca să-l apere de atacurile legate de diploma respectivă, acum îl atacă.

”Chiril Gaburici a fost propus de PLDM coaliției de atunci împreună cu mai multe candidaturi. Se căuta tocmai un om care să nu fie politician, pentru că aveam un guvern minoritar și trebuia acceptat și de opoziție. Nu-mi amintesc ca el să fi fost în PLDM. Dimpotrivă, îmi amintesc cum el a fost tratat foarte urât de către unii reprezentanți ai acestui partid cât s-a aflat în funcție. Legat de diplomă, mă uit acum cu uimire cum analiști sau jurnaliști care au făcut zid în fața lui, când era premier, ca să-l apere de atacurile legate de diploma respectivă, acum îl atacă pe tema asta.

E un comportament cameleonic, unul tipic oportunist, care spune foarte multe despre seriozitatea acestor atacuri, dar și despre etica lor. În funcția în care a fost nominalizat, Chiril Gaburici are ocazia să răspundă prin rezultate acestor critici. Dar noi nu pentru asta l-am nominalizat, ci pentru a munci pentru rezolvarea unor probleme foarte importante din sfera economică și a infrastructurii, pe noi ne interesează capacitățile lui de a gestiona un domeniu atât de important ca cel al economiei și infrastructurii. Iar cetățenii sunt sigur că îl vor evalua, la fel, după rezultate”, a declarat Vlad Plahotniuc.

sursa: hotnews.md

About Author

admin