Un elicopter moldovenesc a fost capturat de talibani în Afganistan

Un elicopter care aparține unei companii din Moldova a fost capturat de către talibani în Afganistan. Trei oameni au murit, iar membrii echipajului și 16 pasageri care se aflau în elicopter au fost luați ostatici, scrie news.yahoo.com, citat de today.md. Icidentul s-a produs marți seara.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului afganez al Apărării, Dawlat Waziri, a confirmat că elicopterul a căzut în provincia Faryab. Acolo au avut loc bătălii grele între talibani și forțele afgane de securitate Oficialul nu a precizat unde mergea elicopterul și nu a putut preciza de ce a fost nevoit să aterizeze.

 Un ofițer din Faryab, care art solicitat să fie protejat de anonimat, a declarat că aparatul civil fusese contractat ca să transporte militari. Luptători talbani au alergat către locul aterizării și au deschis focul, apoi au luat prizonieri toți ocupanții aparatului.
Elicopterul participa la misiuni de pacificare sub egida ONU.  Republica Moldova are un număr de aproximativ șapte elicoptere în Afganistan care transportă refugiați.
Aproape de miezul nopții, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară, scrie Today.md.

Membrii echipajului elicopterului sunt cetățeni ai Republicii Moldova și au fost luați ostatici. La acest moment, se negociază eliberarea acestora, potrivit publika.md. Moldovenii capturaţi, membri ai echipajului, sunt Oleg Groza, Mihail Crihan şi Ion Buruiană.

About Author

admin