Un hotel din Chișinău, debranșat de la apă! Agentul economic s-a conectat ilegal la rețea

Un agent economic (Hotel) a fost debranșat de la apă, pentru conectare arbitrară la rețeaua de apeduct, în urma controalelor efectuate de S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban.

Edilul afirmă că este vorba de un agent economic care desfășoară activitate economică, prestând servicii hoteliere.

Deși deține un contract cu furnizorul de apă, totuși consumatorul noncasnic mai are o conectare arbitrară la rețeua centralizată. Fapt ce ii permite să consume apă, fară ca aceasta să fie facturată. Specialiştii ACC au aflat despre această neregulă ca urmare a unei scrisori expediată pe adresa de email www.acc.md. Echipa Sectorului reţele de apa Centru a efectuat debransarea locului de consum sus- menţionat de la reţeaua publică de alimentare cu apă, prin demontarea ţevii, montarea si sigilarea dopului D-32mm în cămin la conectare”, a precizat edilul.

Primarul subliniază că potrivit actului de depistare a consumului fraudulos, Comisia de profil a întreprinderii, va stabili calculul respectiv al volumului de apă, care va fi înaintat spre plată agentului economic.

„Furtul de apă prezintă pericol pentru întreg procesul de alimentare cu apă a consumatorilor. Prin urmare, consumatorul noncasnic va fi obligat să achite pentru consum fraudulos de apă, dar şi o amendă. În ultima oerioada in urma verificărilor inopinate, mai multe case la sol, blocuri de locuit dar și agenți economici au fost prinși ca sunt conectați ilegal la rețelele de apa. Toți au fost puși să achite diferența, au primit amenzi și dreptul de a încheia contracte legale”, a punctat Ceban.

Primarul a menționat că verificările inopinate continuă.

About Author

admin