Un nou sondaj // Care sunt trei partide care ar accede în viitorul Parlament

Dacă duminică ar avea loc alegeri legislative, în Parlament ar ajunge PSRM, PAS și PD. Un sondaj în acest sens a fost publicat de portalul curentul.md, care menționează că sondajul este „de uz intern” și a fost efectuat recent în Moldova.

La întrebarea „Cu ce partid aţi vota la următoarele alegeri parlamentare?”, răspunsurile s-au împărţit în felul următor: PSRM – 25,9%, PAS – 9,5%, PD – 7,8%, PDA – 4,1%, PPEM – 3,7%, PCRM – 3,4% etc. În același timp procentajul partidelor în cazul respondenților deciși este semnificativ mai mare. Spre exemplu, PSRM are puțin peste 40%.

La întrebarea „Cine aţi vrea să guverneze?”, 28,7% au optat pentru o coaliţie în frunte cu PSRM, 19,8% – o coaliţie condusă de PAS, 11,2% – actuala coaliţie în frunte cu PD, 1,7% – altcineva, 2,4% – nici o coaliţie, iar 36,6% nu ştiu sau nu au dorit să răspundă.

La întrebarea deschisă „În cine aveţi încredere?”, respondenții au ales: Igor Dodon – 17,2%, Maia Sandu – 4,6%, Pavel Filip – 2,5%, Andrei Năstase – 2,2%, Vlad Plahotniuc – 1,5%, Iurie Leancă – 1,3%, Vladimir Voronin – 1,3% etc.

Sondajul arată că cea mai mare încredere cetăţenii o au în Preşedinţie. Aceasta a ajuns la o cotă de încredere de 40%, cel mai înalt indicator de când Igor Dodon e Preşedinte. Încrederea în Parlament e puţin peste 20%, în justiţie – 20%, iar în Guvern – sub 20%.

 

About Author

admin